SDE

Владика Юліян поблагословив будівництво храму у с. Бусовисько, що на Старосамбірщині

16 березня 2010
Друк E-mail
14 березня у 4-ту неділю Великого посту владика Юліян (Вороновський) освятив наріжний камінь під будівництво храму у селі Бусовисько, що на Старосамбірщині. "У великопосні дні, коли очікуємо спасительного воскресіння Господнього, у вашому селі засяв промінь надії, що в недалекому часі матимете свою святиню," - зазначив архиєрей, благословляючи почин адміністратора парафії прот. Петра Сюська та вірних цього села. Владиці співслужив прот. Любомир Митник (віце-канцлер єпархії), прот. Михайло Николин (декан Старосамбірський) та священики Старосамбірського деканату.

Як повідомив адміністратор громади прот. Петро Сюсько, вірні до останнього часу сподівались на почергове використання храму Собору Пресвятої Богородиці (зб. 1773 р.), який знаходиться у розпорядженні громади УПЦ КП (до 1946 р. храм належав місцевій громаді УГКЦ). Адже на це було відповідне рішення суду. З іншого боку, початок будівництва ускладнювала відсутність відповідного місця для зведення нового храму. Нещодавно декілька місцевих родин дійшли згоди щодо пожертви під будівництво храму земельних ділянок, які були розташовані одна біля одної. Це дало поштовх для початку будівництва довгоочікуваної святині.

Варто підкреслити, що греко-католицька громада с. Бусовисько є малочисельною - бл. 150 вірних. На даний час вірні змушені відвідувати богослужіння у храмі прпмуч. Парасковії, що знаходиться у сусідньому с. Верхній Лужок.  

о. Олег Чупа,
пре-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Старосамбірський деканат, Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори